Jens Liljestrand: Ska vi ­applådera hatet?

Media_httpwwwdnseimag_abhmi

Jens Liljestrand skriver på DN.se om klasshat. Och jag håller med honom i mångt och mycket. T.ex. likställer han inte klasshat med rashat. Men till skillnad från Jens tycker jag att klasshat är värre än rashat. Att hata någon för något de inte kan rå för (ras, längd, hårfärg, whatever) blir på något sätt lite blekt i jämförelse med att hata någon för att de medvetet anstränger sej för att göra sin tillvaro bättre och lyckas med detta. Hur skulle mänskligheten se ut om alla hade den inställningen? Jag tror att mänskligheten hade varit utdöd inom 100 år. Bra mycket mer destruktivt och skrämmande i mina öron.

Flattr this!

2 thoughts on “Jens Liljestrand: Ska vi ­applådera hatet?

  1. Sara S

    Så slaven som hatar sin slavägaren är en mer omoralisk person än slavägaren som förtrycker slaven och använder en rasistisk ideologi för att rättfärdiga detta?Jag vet inte varför du börjar babbla om hat mot personer som "medvetet anstränger sej för att göra sin tillvaro bättre och lyckas med detta." Det har väl ingen talat om?

    Reply
  2. Niklas W

    En slav som hatar sin slavägare är inte ens i närheten av att likna situationen med den röde ynglingen som hatar alla som är rikare än han…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *