Får PK förhindra kunskapsspridning, eller när PK blir löjligt

Idag kan man läsa i flera stora tidningar hur förfärligt det är att några skolungdomar skulle fått lära sej böja ordet neger. Har den politiska korrektheten i Sverige ingen hejd, ingen självuppfattning, är det ingen som reagerar när den bara blir löjlig?

Neger kommer från latinets negro och betyder svart. Oj vad kränkande. Gäsp. Jag tycker att det är kränkande mot alla som blivit kränkta på riktigt att kalla det här för kränkande.

Och även om ett ord uppfattas negativt, behöver man inte lära sej hantera ordet rätt ändå? Är det inte ännu sämre om någon av dessa barn ska använda ordet eller argumentera mot användandet av ordet, och inte ens kan böja det rätt? Får politisk korrekthet förhindra kunskapsspridning? Kunskapen om hur man böjer ev. kränkande ord är ju inte kränkande i sej.

SvD1 | SvD2 | DN1 | GP1 | GP2 | GP3

Flattr this!

One thought on “Får PK förhindra kunskapsspridning, eller när PK blir löjligt

  1. My name

    Alla infödda svenskar vet ju att vargar inte äter människor. Det är bara svenska jägarförbundet, ett par lappar och några skjutgalna journalister som försöker få oss att tro att vargen är farlig. Därför är det mycket vilseledande att skriva "vargarna åt upp negrerna" . Tänk om en stackars infödd engelsklärare läser det hela och får för sig att vargar bor i Afrika och att de livnär sig på negrer. Då kanske våra skjutgalna vargjägare kan hämta stöd från England för sina argumet för mera vargjakt. Detta vore förödande!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *