Män hindrades gå i livbåtarna

Media_httpgenusnyttfi_aefjt

Genusnytt kan man läsa hur män hindrades gå livbåtarna när Costa Concordia gick på grund nyligen. Precis som när Titanic sjönk för 100 år sedan. Lustigt hur långsamt jämställdhetsarbetet går på vissa områden. När ska mäns liv bli lika mycket värda som kvinnors?

Jag hoppas verkligen inte att jag någon gång hamnar i en nödsituation där vi lyckats hålla ihop vår familj och precis när vi ska sätta oss i säkerhet så säger någon “nä du får inte följa med på grund av ditt kön”. Det skulle kunna vara vådligt för den budbärarens hälsa…

SvD1 | SvD2 | SvD3 | SvD4 | SvD5 | GP | HD1 | HD2 | HD3 | HD4 | DN1 | DN2 | DN3

Flattr this!

One thought on “Män hindrades gå i livbåtarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *