Är medlemmar av AFA läskunniga?

2 av mina partikamrater har blivit nedslagna och en 3e fått hotbrev från AFA, Antifascistisk Aktion, i Eskilstuna.

Det får mej, förutom att känna avsky för AFA, att undra om medlemmar av AFA överhuvudtaget är läskunniga. Saxat från Wikipedia:

Fascism är en nationalistisk och auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse (från 1921 Partito Nazionale Fascista) i Italien, grundad efter första världskriget och med rötter i den italienska nationalsyndikalismen. Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karaktäristiska egenskaper hos fascismen, men en vanligt förekommande modell sammanfattar den med ett motstånd mot kommunism, konservatism och liberalism (politisk och ekonomisk) med som mål att upprätta en nationalistisk och auktoritär, ej traditionsbunden stat.

Hur mycket av detta ställer Liberala partiet upp på? Vi har inte en auktoritär ideologi, vi vill inte ha en auktoritär stat, vi anser inte att individen är underställd staten, och det ingår i fascismen att ha ett motstånd mot liberalism. Varför i helvete hoppar då AntiFASCISTISK Aktion på oss?

Vidare saxat från Wikipedia:

Nätverket bekämpar organisationer och personer inom den nationella rörelsen, men även myndigheter, företag och förtroendevalda politiker som de anser bidrar till att upprätthålla den nuvarande samhällsordningen som AFA ser som förtryckande.

Liberala partiet arbetar inte heller för att upprätthålla den nuvarande samhällsordningen.

Är AFA så dumma i huvudet på riktigt eller måste de anstränga sej?

Nåja, på den positiva sidan så kan man konstatera att Liberala partiet nu blivit såpass stort och starkt att vi uppmärksammas av vänster-rörelser och betraktas som ett såpass reelt hot att de inte längre kan ignorera oss.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Andra som bloggat om detta:

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *