Titta här om du vill djävlas med Mikael Wiehe


Via Johan Norberg ser jag att Mikael Wiehe försöker sej på något som är dömt att misslyckas: få en video borttagen från nätet.

Saxat från Johans blogg:

Fantastiskt. För en liten tid sedan gjorde Peter Santesson och Sanna Rayman en fin, festlig och satirisk proggparodi som drev med kampen för Slussens bevarande. I ett sådant sammanhang kan upphovsmannen till originalet förstås garva, argumentera emot eller tysta ned det. Eller så kan man som Mikael Wiehe ropa på polis.
I dag har Wiehes bolag United Stage Artists hört av sig till Santesson och Rayman och kräver att de ”omedelbart tar bort detta från er hemsida och alla andra eventuella sammanhang”. Dessutom har de hört av sig till bloggar som har länkat till låten och krävt att de tar bort länkarna. Observera: Inte för att få bort Wiehes låt, eller ens en cover av den, utan en parodi.

Så kanske man gör på Kuba och i andra kommunistiska diktaturer, men inte i ett demokratiskt land. Så inspirerad av Scaber Nestor och Isobel Hadley-Kamptz tänker jag nu bidra till att Wiehe får stifta bekantskap med det fria nätet och Streisandeffekten. Och jag uppmuntrar andra bloggare att göra detsamma. De fria rösterna får inte tystas av staten & kapitalet!

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *