Jag måste ge lite cred till Anders Borg

Jag kan inte göra annat när han lyckas med konststycket att få en sådan som jag att hålla med om att man måste betala skatt. Hur lyckas han med detta nu då? Jo genom att lägga till en enkel premiss: man måste betala skatt om man ska ha en välfärdsstat. Det är bara för mej att nicka och hålla med. Och jag uppskattar att han poängterar det på ett sådant sätt, att det inte är något absolut. Han säger inte att vi måste ha en välfärdsstat. Om vi ska ha en välfärdsstat eller inte är en helt annan fråga.

Flattr this!

2 thoughts on “Jag måste ge lite cred till Anders Borg

  1. Bradley Rimbleus

    Borg som började så bra som nyliberal i sin ungdom har nu alltså yttrat exakt samma mening som Mona Sahlin "det är hätftigt att betala skatt". Tror dock inte han genuint menar det, av att döma på hans leende och kroppspråk mot slutet. Han inser att han precis emulerat Sahlin.

    Reply
  2. Calle Kabo

    Fast jag menar ju på att han inte yttrat samma mening som Mona Sahlin, utan skickat med en brasklapp av gigantiska mått, vilket ger uttalandet en helt annan betydelse.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *