Ett tydligt exempel på varför statens makt bör begränsas

Media_httpwwwsvdsemul_ycmws
via svd.se

Hur hade du reagerat om detta hade hänt dej? Dina barn blir kidnappade av staten och du blir falskeligen anklagad för sexuella övergrepp mot dina barn. Domstolen kan inte hitta några bevis för anklagelserna. Men du får inte tillbaks dina barn! Staten behåller dem, trots att du friats.

68 dagar senare får du tillbaks dina barn. Men rättsprocesserna/statens trakasserier fortsätter.

Välkommen till Sverige år 2011. Detta kan hända dej. Det är tillräckligt för att få mej att koka av ilska. Hur i helvete kan folk förespråka MER makt till staten när sånt här händer redan nu?

Flattr this!

3 thoughts on “Ett tydligt exempel på varför statens makt bör begränsas

 1. Anna Carlbro

  Det vi behöver är skydd mot staten, skydd mot myndigheterna. USA har sin konstitution, men Sverige som har en lång historia av "en god" överhet har inga spärrar för statens makt. Som Palme sa: "Grundlagen kan ändras med ett pennstreck". Nu senast togs vår rätt att kräva folkomröstningar bort. Genom ändringar som i praktiken gör det omöjligt att få en folkomröstning om inte riksdagen ställer sig bakom.

  Reply
 2. Daniel

  Frågan är, eftersom "omhändertagandet" nu är bevisat obefogat, och därmed inget "omhändertagande" utan rätt och slätt kidnappning, vem åker i fängelse? Kidnappning är ju trots allt ett tämligen allvarligt brott, så något annat än fängelse kan ju rimligen inte bli följden. Och vem betalar barnens terapi?

  Reply
 3. Knut

  Som synes räcker det med att någon antar (eller rentav gissar) något och anmäler det för att drevet ska gå igång och rättsväsendet slå till hårt.Någon tipsar/anmäler (utan verklig grund) till polisen att du t ex har barnpornografi eller som ovanstående, du frihetsberövas med restriktioner och utsätts då för husrannsakan utan att veta varför. Falsk/vårdslös tillvitelse är svårt att bevisa och läggs oftast ner.Såhär fungerar det tyvärr idag, rättssäkerheten och respekten för människor får stå tillbaka för myndigheternas resultatjakt. Begås kränkningar eller övergrepp från myndigheter får ingen stå till svars.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *